Monday, 13 February 2017

Banking Questions Test (MCQ)- 21

1. The number of minority concentrated districts (excluding districts where minority community is majority) in India is _____
a) <100          b) 101            c) 121            d) None of these       

2.  In Margin Money Scheme of NMDFC (National Minorities Development & Finance Corporation) bank loan component is___
a) 50%    b)  60 %    c)  75%    d) Non e of the above

3. In Margin Money Scheme of NMDFC (National Minorities Development & Finance Corporation) NMDFC share t is –
a) 25%    b)  15 %    c)  5%    d) Non e of the above

4. In Margin Money Scheme of NMDFC (National Minorities Development & Finance Corporation) state channel agency share  is –
a) 15%    b)  10 %    c)  5%    d) Non e of the above

5. In Margin Money Scheme of NMDFC (National Minorities Development & Finance Corporation) beneficiary share  is___
a) 15%    b) 10 %    c)  5%    d) Non e of the above


6. Bank can extend DRI ( Differential Interest Rate) loan up to Rs.____
a) 10000/-      b) 15000/-    c) 50000/-      d) None

7. Out of the total  DRI loan,  loan to SC/ST should be at least____
a) 25%             b) 40 %      c) 50%            d) None

8. Income norms for agriculturists to be eligible for DRI loan____
a) Land holding is up to 1 acre irrigated land.
B) 2.5 acre un irrigated land
c) Land ceiling norms not applicable to SC/ST,
d) All the above

9. SC/ST beneficiary of a  DRI loan can avail housing loan up to___
a) 15000/-  b) additional up to 20000/-, c) 50000/- d) None

10. Reservation for SC/ST beneficiary in NRLM is –

a) 25%        b) 40%           c) 50%             d) None

Answer-
1
C
2
B
3
A
4
B
5
C
6
B
7
B
8
D
9
B
10
C

No comments:

Post a Comment