Wednesday, 15 February 2017

Banking Questions Test (MCQ)- 23

1. Eligibility criteria for beneficiaries in CEGSSC to be considered by MLIs___
a) SME units being setup promoted and run by SC entrepreneur
b) The unit is not covered by any government subsidy / grant scheme.
c) Registered companies /Societies / Partnership firms having more than75% shareholding by SC entrepreneurs with management control.

d) All the above

2. Extent of max Guarantee cover  for eligible Registered Partnership firms  and societies of sanctioned facilities is_____
a) 50%       b) 60%      c) 75%          d) None

3. Extent of max Guarantee cover  for eligible Registered Companies of sanctioned facilities where loan amount 0.25  to 2 crore  is_____
a) 50%        b) 60%     c) 80%   d) None

4. Extent of max Guarantee cover  for eligible Registered Companies of sanctioned facilities where loan amount 2  to 5 crore  is_____
a) 60%        b) 70%     c) 80%   d) None
5. Extent of max Guarantee cover  for eligible Registered Companies of sanctioned facilities where loan amount > 5 crore  is_____
a) 60%        b) 70%     c) 80%   d) None

6. Extent of max Guarantee cover  for eligible Registered Partnership firms  and societies and companies is_____
a) 2 crore       b) 5 crore   c) 10 crore   d) None

7. The Chairman of the Block Level Bankers Committee (BLBC) is-
a) LDO        b) DDM          c) LDM              d) DM

8. DCC ( Distt. Consultative Committee) meeting  is convened by –
a) LDO        b) DDM          c) LDM              d) DM

9. The Chairman of the District Consultative Committee (DCC) is-
a) LDO        b) DDM          c) LDM              d) DM

10. DCC meeting should be convened by the LDM at what intervals –
a) Monthly       b) Quarterly    c)  Yearly     d) None

11.Local  MPs & MLAs are also to be invited by LDM in –
a) BLBC      b)   DCC    c) DLRC       d) None

12. Monitoring the performance of credit plans at State level is done by____
a) DFI         b) SLBC      c) LDM     d) None of the above 

13. The topics of discussion in  lead bank meetings include_____
a) CD Ratio   b) DBT    c) Monitoring FI plan   d)  All of these

14.The margin to loan ratio in SHG is______

a)  1: 1 only b) 1;2 only c) 1:4 only d) It is flexible and bank to decide

Answer-
1
D
2
B
3
C
4
B
5
A
6
B
7
C
8
C
9
D
10
B
11
C
12
B
13
D
14
D
Banking Questions Test (MCQ)- 64
Banking Questions Test (MCQ)- 63
Banking Questions Test (MCQ)- 62
Banking Questions Test (MCQ)- 61
Banking Questions Test (MCQ)- 60
Banking Questions Test (MCQ)- 59
Banking Questions Test (MCQ)- 58
Banking Questions Test (MCQ)- 57
Banking Questions Test (MCQ)- 56
Banking Questions Test (MCQ)- 55
Banking Questions Test (MCQ)- 54
Banking Questions Test (MCQ)- 53
Banking Questions Test (MCQ)- 52
Banking Questions Test (MCQ)- 51
Banking Questions Test (MCQ)- 50
Banking Questions Test (MCQ)- 49
Banking Questions Test (MCQ)- 48
Banking Questions Test (MCQ)- 47
Banking Questions Test (MCQ)- 46
Banking Questions Test (MCQ)- 45
Banking Questions Test (MCQ)- 44
Banking Questions Test (MCQ)- 43
Banking Questions Test (MCQ)- 42
Banking Questions Test (MCQ)- 41
Banking Questions Test (MCQ)- 40
Banking Questions Test (MCQ)- 39
Banking Questions Test (MCQ)- 38
Banking Questions Test (MCQ)- 37
Banking Questions Test (MCQ)- 36
Banking Questions Test (MCQ)- 35
Banking Questions Test (MCQ)- 34
Banking Questions Test (MCQ)- 33
Banking Questions Test (MCQ)- 32
Banking Questions Test (MCQ)- 31
Banking Questions Test (MCQ)- 30
Banking Questions Test (MCQ)- 29
Banking Questions Test (MCQ)- 28
Banking Questions Test (MCQ)- 27
Banking Questions Test (MCQ)- 26
Banking Questions Test (MCQ)- 25
Banking Questions Test (MCQ)- 24
Banking Questions Test (MCQ)- 23
Banking Questions Test (MCQ)- 22
Banking Questions Test (MCQ)- 21
Banking Questions Test (MCQ)- 20
Banking Questions Test (MCQ)- 19
Banking Questions Test (MCQ)- 18
Banking Questions Test (MCQ)- 17
Banking Questions Test (MCQ)- 16
Banking Questions Test (MCQ)- 15
Banking Questions Test (MCQ)- 14
Banking Questions Test (MCQ)- 13
Banking Questions Test (MCQ)- 12
Banking Questions Test (MCQ)- 11
Banking Questions Test (MCQ)- 10
Banking Questions Test (MCQ)- 09
Banking Questions Test (MCQ)- 08
Banking Questions Test (MCQ)- 07
Banking Questions Test (MCQ)- 06
Banking Questions Test (MCQ)- 05
Banking Questions Test (MCQ)- 04
Banking Questions Test (MCQ)- 03
Banking Questions Test (MCQ)- 02
Banking Questions Test (MCQ)- 01

No comments:

Post a Comment