Wednesday, 1 March 2017

Banking Questions Test (MCQ)- 32



01. Admissible age under PMJJBY is_____
a) 18 to 50 years  b) 18-40 years  c) 21-50 years d) None


02. Premium payable under PMJJBY is –
a) Rs.330/- + service Tax ,b) Rs.12/- c) Rs.100/-  d) None

03. Date of enrolment in PMJJBY___
a) 1st  June to 31st may,
b) 1st Jan to 31st Dec
c) 1st April to 31st  mar  d) None

04. The Sum insured  in Building & content insurance  (Section 4 of UPIS) for farmer has been capped respectively  at____
a)Rs.50,000 &Rs.20,000 b) Rs.50000/- each  c) Rs.50000/- each  d) None

05. Content insurance coverage is available for____
a)    Willful  act or gross negligence of the Insured or his representatives,
b).   Terrorism 
c) damage to money, goods of consumable nature, 
d) None

06. Section 5 of UPIS covers Agriculture Pump set Insurance up to H.P____
a)5                b) 10           c) 15                    d) 20

07. Schedules of benefits in ( Section 6 of  UPIS) Student Safety Insurance , as per the loss ,is ranging from  Rs. 5000/- to
      a) 50000/-               b) 75000/-                c) 1 lac               d) None

08. The age limit range for students under Student Safety Insurance (UPIS)__
a) 5 to 18 years      b) 5 to 21 years   c) 5 to 25 years  d) None of these

09. Schedules of benefits  ( Section 7 of  UPIS) is about Agricultural Tractor Insurance which is a
a) standard Motor Insurance  b) Fire policy  c) Third party policy   d) None

10. Financing of a tractor model by bank is subjected to issuance of Test report by_____
a) NABARD     b) GOI      c) State Govt.     d) CFMTTI, Budni

Answer-

01
A
02
A
03
A
04
A
05
D
06
B
07
A
08
C
09
A
10
D
   
Banking Questions Test (MCQ)- 64

No comments:

Post a Comment